Connectoren

Interlinks kunnen worden uitgevoerd met de volgende connectoren:

Neutrik Rean connector

SG-R-003

Een degelijke connector geschikt voor permanente bevestiging. Wanneer u de kabels met deze connectoren met enige regelmaat wilt verwisselen zijn deze echter minder geschikt.

Connector - Locking

SG203 Locking

Een zeer goede en fraaie connector welke de verbinding tot stand brengt door het aandraaien van de buitenhuls, waardoor de binnenhuls vastklemt. Bij het losnemen moet deze dus eerst weer losgedraaid worden. Deze connector geeft niet alleen een goede verbinding maar zal geen gebruikssporen achterlaten bij het omwisselen.

Connector Neutrik Profi

Neutrik Profi

Dit is een connector welke door professionals gebruikt wordt. Deze connector klik je als het ware op de chassidelen en brengt het contact in twee stappen tot stand. Dit is gedaan om ze te kunnen verwisselen terwijl de kabel in gebruik is.
Deze connector is dan ook bijzonder geschikt voor regelmatig verwisselen van kabels. Uiteraard brengt deze connector een prima verbinding tot stand.

Connector XLR

XLR (alleen mogelijk bij model B70040)

De B70040 kabels kunnen desgewenst afgemonteerd worden met XLR-connectoren. Dit is een driepolige connector waardoor er gebalanceerde verbindingen ontstaan. Dit zijn dan ook gebalanceerde kabels, welke bij duurdere apparatuur en studioapparatuur gebruikt worden. B70040 kabels uitgevoerd met RCA-connectoren zijn semi-gebalanceerde kabels en hebben een richting gevoeligheid. Een interlink die semi-gebalanceerd is heeft bij hetzelfde type kabel van mij de voorkeur omdat deze kabels wat meer rust in het geluidsbeeld geven.

Gebalanceerde digitale interlinks kunnen ook vervaardigd worden van EAS/Ebu (110 Ohm) kabel.

BNC connector

BNC (alleen voor digitale interlink)